Verbinden met Elemi of Ylang Ylang

do, 21/03/2013 - 19:38 -- Helen Panneman

Elemi boomElemi, Canarium luzonicum,  is een verbindende essentiële olie. Ze wordt gedestilleerd uit de hars van de Elemi boom. Ze verbindt het hogere met het lagere, de hogere energie centra met de lagere. De hogere chakra’s met de lagere chakra’s. Elemi verbindt groepen (mensen, maar ook een roedel honden of een kudde paarden) met elkaar, verzacht de tegenstellingen. Elemi  is fijn om te gebruiken bij meditaties, maar werkt ook aardend. Ze doet haar naam die “zo boven zo beneden” betekent eer aan! Het is een olie verkregen uit de hars van de boom. Ze heeft een kruidige geur die erg lijkt op de geur van Frankincense (boswella carteri/ wierrook), ietsje zachter.

Elemi is heel goed in te zetten bij huidproblemen, bv huidschimmels, littekens, zou rimpels verminderen en bij paarden bij schilferig in de manen en staart.

Ylang Ylang is een olie van een heel ander kaliber:  zoet, vrouwelijk en kan al gauw te veel zijn. YlangYlang activeert het tweede energiecentrum het sacraal chakra en is een afrodisiacum bij uitstek.  Het verbindt de mannelijke met de vrouwelijke energie en balanceert deze uit. Heerlijk om als parfum te gebruiken (denk aan één druppel).