Foutmelding

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in menu_set_active_trail() (regel 2405 van /home/arbvdheide/public_html/includes/menu.inc).

Jeneverbes

Latijn: 
Juniper communis
Beschrijving: 

Een olie die emotionele trauma’s kan helpen loslaten, maar ook werkt op het fysieke lichaam. Werkt bloedzuiverend en ontslakkend, heeft positieve werking  op de blaas en nieren en helpt bij diarree. Jenverbes werkt slijmoplossend bij fysieke en emotionele zaken die vast zitten.

Paard: 

Ter ondersetuning van het zelf helend vermogen van het lichaam bij brokkelige hoeven: de kroonrand met 1 druppel in masseren. Deze olie kan ondersteunen bij diarree, maar dan zou ik zelf Di-Gize geven en als het een aantal dagen aan houdt de dierenarts raad plegen!

Hond: 

Ter ondersetuning bij gevoelige voetkussentjes: deze zachtjes insmeren met verdunde Jeneverbesolie. Verdun de olie met een neutrale olie, bijvoorbeeld jojoba. 1 druppel Jeneverbes op 50 ml. jojoba olie. Deze olie kan ondersteunen bij diarree, maar dan zou ik zelf Di-Gize geven. Als de diarree een aantal dagen aanhoudt de dierenarts raadplegen.

Mens: 

Werkt vochtafdrijvend en is stimulerend voor een goede blaas functie en nierwerking, masseer hiervoor de buik en onderrug in met 1 of 2 druppels, eventueel verdund.

Raadpleeg altijd een arts bij blaas en nier problemen!

Een druppel in een stoombad bij verkoudheid werkt slijnoplossend.

Jeneverbes, juniper communis
Type olie: