Foutmelding

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in menu_set_active_trail() (regel 2405 van /home/arbvdheide/public_html/includes/menu.inc).

Pepermunt

Latijn: 
Mentha x piperita
Beschrijving: 

Pepermunt werkt verkoelend. Heel verlichtend bij hoofdpijn, kikker je van op. Pepermunt werkt ook goed voor de gewrichten en geeft verlichting voor de spijsvertering. Heeft een verkoelende werking ook bijvoorbeeld op een hoestprikkel en bij koorts. Bij koorts 1 druppel onder de voetzool inmasseren.

Deze olie is zeer sterk, met 1 druppel maak je wel 20 kopjes thee.

Paard: 

Verlichtend bij hoest om de hoestprikkel af te laten nemen, bv. 1 druppel pepermuntolie verdund in water over het hooi sprayen of (verdund!!) over het tandvlees wrijven. Ter onderseting van de gewrichten: wrijf de pijnlijke gewrichten in met 1 druppel olie.

Hond: 

Bij wagenziekte 1 druppel verdunde!!!! pepermunt olie geven voor de rit. Bij winderigheid 1 druppel op een brokje geven of zacht over het tandvlees wrijven. Ter ondersteuning van de gewrichten: wrijf de pijnlijke gewrichten in met 1 druppel olie.

Mens: 

Geeft verlichting voor de spijsvertering, vooral de maag: 1 druppel innemen, verdunnen met yoghurt of honing. Bij hoofdpijn: de slapen inwrijven met een druppel olie. Ter ondersteuning van de gewrichten: wrijf de pijnlijke gewrichten in met 1 druppel olie.

essentiele olie: pepermunt, mentha x piperita
Type olie: