Foutmelding

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in menu_set_active_trail() (regel 2405 van /home/arbvdheide/public_html/includes/menu.inc).

Spar

Latijn: 
Picea mariana
Beschrijving: 

Er zijn verschillende Spar bomen. Picea marinana is de zwarte spar en de olie is heerlijk zacht en verfrissend. De echte naaldbomen geur, iets duidelijker en sterker dan de Grove Den, maar toch heel zacht. Zoals vele boom olien is ook de Spar een hele fijne luchtweg olie. Stimuleert het immuunsysteem, heel verlichtend bij sinusinfecties en overige luchtweg infecties. Spar kan ook heel goed ingezet worden bij reumatische klachten. Op emotioneel niveau geeft deze zachte bomenolie balans en helpt emotionel blokkades los te laten.

Een olie die al lange tijd gebruikt wordt: De Lakota indianen gebruikten Spar om te communiceren met `The Great Spirit`. Young Living gebruikt deze Spar of Spruce in vele blends vanwege de werkzaamheid op emotionele blokkades.

Paard: 

Geef uw paard Picea als de volgende combinaties van toepassing zijn: luchtweg infecties/ witte vloed uit de neusgaten met emotionele onbalans en/of ongeaard zijn. Biedt de olie aan op uw handen en laat uw paard inhaleren. Masseer de olie in op de boeg. Doe dit 14 dagen. Wendt uw paard het hoofd af: stop dan met aanbieden, dan heeft de olie zijn werk gedaan en uw paard deze niet meer nodig.

Hond: 

Is uw hond benauwd, wat ouder al met arthritis misschien. Dan kan Picea een heerlijke essentiele olie zijn die verlichting geeft. Bij arthritis of reumatische klachten: verdun de Picea 1 op 1 met bv Jojoba olie en masseer regelmatig de pijnlijke plekken in. Doe dit niet dagelijks maar bv drie keer per week. Masseer ook de boeg in zodat de essentiele olie goed geinhaleerd kan worden.

Mens: 

Gebruik Picea om emotionel blokkades los te laten, blokkades die zich uiten in terug kerende sinusinfecties. Inhaleer direct via de handen of gebruik een diffuser. Picea is sowieso een heerlijke zachte olie om regelmatig eens te verdampen of rechtstreeks te inhaleren.

Spar, zwarte spar, spruce, picea mariana
Type olie: