Over mij

Als energetisch diertherapeut gebruik ik naast universele energie en homeopathische remedies graag essentiële oliën of aromatherapie. Door studie en de oliën te gebruiken voor mijzelf en mensen en dieren in mijn omgeving heb ik veel kennis opgedaan over de werking van essentiële oliën. Deze kennis wil ik graag delen met en overdragen aan belangstellenden.

Ik heb een praktijk voor dieren, Praktijk HelenVoorDieren, waarbij ik vooral paarden, honden en katten en een enkele keer ook andere dieren behandel met de Healing Touch for Animals technieken, homeopatisceh remedies en aromatherapie. Overigens behandel ik een enkele keer ook mensen. Ik heb een medische HBO opleiding (histo-pathologisch analist) afgerond in 1977, een HBO-B studie (histochemie) in 1980 en een HBO IT opleiding (NOVI) in 1987. Na een aantal jaren in de gezondheidszorg gewerkt te hebben werd ik een van die mensen in de jaren 80 die de automatisering in rolden. Daar heb ik bij vele bedrijven hele mooie jaren en een mooie carrière gehad, waarbij ik van 1995 tot 2007 gewerkt heb als Project Executive voor outsourcing contracten bij IBM.

De gezondheidszorg kreeg echter vanaf 2005 steeds meer mijn interesse, vooral de complementaire zorg. Ik studeerde homeopathie voor dieren en volgde het opleidings- en certificeringstraject Healing Touch for Animals.

Mijn overtuiging is dat alles met elkaar verbonden is in een oneindig geheel van elektromagnetische golven. Verstoringen hierin bij mensen en dieren kunnen mijns inziens alleen structureel worden verbeterd als je gebruik maakt en werkt met de energievelden van en rondom het lichaam. Energetische methoden zijn hier dan de sleutel voor. Ik werk graag met dieren omdat zij bij uitstek in het moment leven. In tegenstelling tot mensen, accepteren zij sneller wat er gebeurt.

Werken met energie en complementaire zorg bieden aan dieren is mijn echte passie. En essentiële oliën spelen daar een interessante rol in!

Helen met paarden